Docenten

Graag stellen we de docenten van DIEDOM aan je voor:

Jasper Riedeman

is coordinator van DIEDOM en is daarnaast ook docent. Zelf heeft hij jaren bij een jeugdcircus lessen gevolgd en voorstellingen gespeeld. Tijdens zijn studie logistiek bleef hij met circus bezig. Hij trad regelmatig op voor verschillende circusbedrijven, gaf lessen en maakte voorstellingen. Dit alles resulteerde in het opzetten van een eigen circusbedrijf na zijn studie: Circus Snor.

Louise Venderbosch

was ooit schilder, animator en mediavormgever. Ze is gek op dansfeesten, teamgeesten en de boel op de kop zetten. Toen ze in aanraking met circus kwam, viel alles op z’n plek. Inmiddels verzorgt Louise bij verschillende circusscholen lessen en projecten. “Circus is zo compleet, heeft zoveel facetten. Een fantastisch vat om uit les te geven!”

Samuel Stranders

heeft de opleiding tot leraar basisonderwijs gedaan, daarna zijn gymbevoegdheid behaald en de opleiding ‘Begeleider in de Circuskunsten’ gevolgd. Naast zijn lessen bij DIEDOM onderneemt hij bedrijfsmatig allerlei circusactiviteiten en staat hij parttime voor de klas. Werken met kinderen vindt hij fantastisch en circus een schitterend middel om grenzen te onderzoeken en te verleggen. “Circus blijft uitdagend, want lukt een kunstje, dan kan het altijd weer anders, moeilijker, origineler. In mijn lessen staat niet competitie maar samenwerken, vertrouwen en respect centraal.”

Janpier Knaapen

is gek op theater maken met clownerie en circus. Hij is circusacteur bij Meatball & van de Camp en docent Clowns bij het UCK. En hij vindt het heel inspirerend te zien hoe jonge kinderen zich al spelend circustechnieken eigen maken!

Paulien Hijman

Paulien bestudeerde als achtjarige dagenlang een boek over jongleren, tot ze het zelf ging proberen. Dat lukte, maar ze wilde meer! Ze kwam bij het circus terecht, een echte familie waarin iedereen iets van elkaar kon leren. In Utrecht ging ze assisteren bij circuslessen en kon zo haar kennis overdragen en vooral heel veel nieuwe dingen leren. Na drie jaar voorstellingen maken, korte cursussen en kinderfeestjes geven en kleine artiesten groter zien groeien mag ze nu zelf lesgeven! "Ik geniet van het oneindige plezier dat je aan circus kunt beleven: er is altijd wel een onderdeel dat je kunt en leuk vindt. Het is heerlijk de kinderen uit te dagen tot nieuwe ideeën te komen en zo hun wereld een stukje te vergroten!"