Verslag tournee

June 15, 2018

Verslag Tournee
Dag 1, donderdag 30 april, Koninginnedag
Volgens de planning zou dit de première van onze voorstelling worden, voor het stadhuis in Utrecht. Daar is volgens afspraak met de gemeentelijke Koninginnedag commissie jaarlijks een optreden van het jeugdcircus. Een vast groot publiek, en veel reclame voor het circus.
Maar na anderhalf uur de steigers opbouwen kregen wij slecht nieuws: We mochten niet optreden. De burgemeester zelf wou geen feestelijke activiteiten op zijn gemeentehuis gezien de situatie in Apeldoorn. Daar was zojuist een auto op het publiek ingereden. Teleurgesteld hebben we alles weer afgebroken, zonder te spelen. IJsje gegeten, pizza gegeten en tent opgezet bij de Paper Dome.

Dag 2, vrijdag 1 mei. Extra voorstelling
Op Koninginnedag is besloten dat we vandaag een extra voorstelling spelen, omdat de vorige niet door kon gaan. Er is natuurlijk nauwelijks geadverteerd maar toch spelen we voor 25 mensen. Ideaal voor een try out, want natuurlijk gaat bij de eerste keer spelen niet alles perfect.
De steigers zijn weer opgebouwd in de Paper Dome, waar ze kunnen blijven staan omdat we er de volgende dag ook spelen. Dit scheelt weer werk voor morgen. Ook kan er nu geoefend worden in de tissue en trapeze. De rest van de dag dat we niet spelen word er getraind, gekletst en gegeten.

Dag 3, zaterdag 2 mei. Uitwisseling project met Peruanen.
Om 10 uur ‘s ochtends komt een busje met Peruaanse artiesten onze kant op. Zij proberen normaal gesproken mensen in sloppenwijken op te vrolijken, maar zijn nu op tournee in Europa en komen ook bij ons langs. We trainen samen de hele ochtend, wij doen wat dingen met acrobatiek, touwtje springen en jongleren met ze, zij geven een dans en ritme workshop, en combineren die dans met een jongleeract.
Tijdens de lunch is er ondanks de taalbarrière gezellig contact. ’s Middags komt er een publiek van ongeveer 110 mensen kijken naar de 2 voorstellingen. Eerst de voorstelling van de Peruanen, die voor een groot deel ook bestaat uit clownerie en theater, daarna de voorstelling Trip. Voor beide partijen was het interessant en vermakelijk om te kijken naar de andere visie op het maken van een show.

Dag 4, zondag 3 mei. Griftpark
Op de fiets met z’n allen naar het griftpark. Het regent. Het is even spannend of het wel droog is wanneer wij optreden, en of er dan publiek zal zijn. De hele speeltuin is nog leeg om 12 uur ‘s middags. Maar de regen stopt, er is veel publiek en is het is een succesvolle voorstelling! Daarna nog een open piste, wat inhoud dat het publiek ook even artiest kan zijn en kan proberen bal te lopen, koorddansen, jongleren etc.
Daarna de steigers weer afbreken en naar de Paper Dome terug. Eten, afwassen, trainen en de dag is weer voorbij.

Dag 5, maandag 4 mei. Bankaplein
In een klein speeltuintje in Lombok moeten wij ons hele podium opbouwen met maar weinig ruimte. Geen omkleedruimte, slechts 1 truss tussen de steigers, maar toch krijgen we het voor elkaar. Wanneer Suzanne in de tissue klimt word er door het publiek hard ‘Vallen! Vallen! Vallen!’ geroepen, maar aan het eind verteld de speeltuin leiding hoe verrast ze zijn dat we de kinderen zo lang geboeid hebben kunnen houden. In een ruimte iets verderop word door een paar mensen weer het open piste gegeven, terwijl de rest van de groep opruimt.